Шкрум заявила, що поправку Лозового ухвалили в інтересах Опозиційного блоку

Шкрум: Це поправка для Опоблоку, яку подано чужими руками
Фото: Альона Шкрум / Facebook

20 нардепів від Опозиційного блоку не випадково підтримали поправку депутата Андрія Лозового до Кримінального процесуального кодексу України, уважає депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум.

Народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий уніс до закону про судову реформу поправку, яка дасть можливість уникнути відповідальності його колегам із Опозиційного блоку і колишнім членам Партії регіонів. Таку думку висловила у Facebook народний депутат із фракції "Батьківщина" Альона Шкрум.

"Це поправка для Опоблоку, яка подана чужими руками – через їхнього союзника, Радикальну партію, а саме через багатостраждального за свою мільйонну декларацію з мощами та іконами пана Лозового. Це поправка, яка "знімає з крючка" колег з Опоблоку, а також колишніх регіоналів, на яких були відкриті кримінальні справи", – написала Шкрум.

Вона підкреслила, що депутати від Опозиційного блоку не випадково підтримали поправку і законопроект у цілому.

За даними сайта Верховної Ради, за законопроект №6232 голосувало 20 представників фракції Опозиційного блоку.

На думку Шкрум, після ухвалених змін до Кримінального процесуального кодексу кількість відмов на початку розслідування за неочевидних злочинів значно зросте, оскільки правоохоронці не братимуть на себе відповідальності "розслідувати ці злочини швидко".

Вона також зазначила, що поправка Лозового зробить неможливими ефективну роботу Національного антикорупційного бюро та розслідування "справ Майдану".

3 жовтня Рада ухвалила законопроект №6232 в межах судової реформи. "За" висловилося 234 нардепи.

Поправка №109 Андрія Лозового передбачає внесення змін до ст. 219 Кримінального процесуального кодексу України щодо скорочення строків досудового розслідування. Зокрема, термін досудового розслідування тяжких або особливо тяжких злочинів буде обмежено шістьма місяцями – від моменту встановлення особи підозрюваного до ухвалення підозри. Зараз максимальна тривалість розслідування становить в особливих випадках 15 років.