Шмигаль заявив, що влада готова ввести надзвичайний стан в Україні через коронавірус

Шмигаль: Ми до таких рішень готові
Фото: kmu.gov.ua

Український уряд готовий запровадити надзвичайний стан у країні через поширення коронавірусної інфекції за прикладом європейських країн, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Українська влада готова до введення надзвичайного стану у країні, заявив сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"У разі необхідності ми готові до введення надзвичайного стану в Україні, так само, як робить більшість країн Європи. Якщо це буде необхідно, ми до таких рішень готові", – зазначив Шмигаль.

За його словами, відповідні пропозиції вже підготовлено.

Кабмін 16 березня ввів режим надзвичайної ситуації із 17 березня в Чернівецькій і Житомирській областях, де було виявлено перші випадки COVID-19.

Пізніше стало відомо про випадки зараження в Києві.

Усього в Україні зафіксовано вже сімох пацієнтів із коронавірусною інфекцією (четверо – у Чернівецькій області, двоє у столиці, одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла). Ще шістьох українців лікують від COVID-19 за кордоном.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції введено карантин: у країні заборонили масові заходи й закрили навчальні заклади. Обмежувальні заходи триватимуть до 3 квітня. Крім того, в ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, а із 17 березня припинить авіаційне сполучення з іншими країнами.