Ситник заявив, що не знає причин блокування авто НАБУ працівниками САП

Ситник заявив, що автомобіль НАБУ був на відстані півкілометра від будівлі САП
Фото: The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine / Facebook

Працівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заблокували автомобіль Національного антикорупційного бюро України в момент, коли співробітники бюро проводили процесуальні дії на території лікарні "Охматдит", заявив глава НАБУ Артем Ситник.

Глава НАБУ Артем Ситник заявив, що НАБУ не прослуховувало голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це 19 вересня він сказав журналістам, повідомляє "Громадське".

За словами Ситника, він не знає причин блокування авто НАБУ працівниками САП. Глава бюро зазначив, що працівники САП заблокували автомобіль НАБУ, коли співробітники відомства проводили "санкціоновані процесуальні дії" на території лікарні "Охматдит".

Автомобіль НАБУ був на відстані півкілометра від будівлі САП, додав він.

"Їхали наші співробітники спеціальних операцій, вони були заблоковані автомобілями САП. Причини цього блокування пояснені не були. Потім вже наші працівники вжили заходів, щоб зняти це блокування і поїхати виконувати в подальшому свої службові обов'язки", – сказав він.

Також Ситник розповів, що НАБУ звернеться в поліцію після цього інциденту.

19 вересня агентство "Інтерфакс-Україна" повідомило, що в кабінеті Холодницького затримали детективів НАБУ, які встановлювали пристрій прослуховування. Прес-служба НАБУ у Twitter заперечує цю інформацію.

Джерело "Української правди" заявило, що від лікарні "Охматдит" у бік САП прокладали кабель для прослуховування. Холодницький підтвердив цю інформацію і заявив, що звернувся у СБУ.

Також голова САП розповів, що співробітник НАБУ витягнув з авто прокуратури водія і спровокував ДТП із кількома авто, а потім утік із місця події.