Сівохо про свою відставку: Клеркам із РНБО більше не цікава тема Донбасу

Сівохо заявив, що продовжить підтримувати президента
Фото: Сергей Сивохо / Facebook

30 березня стало відомо про звільнення Сергія Сівоха з посади радника секретаря РНБО. Він заявив, що не сильно засмутився.

Колишній радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сівохо заявив, що, як і інший звільнений сьогодні радник Максим Ткаченко, сильно не засмутився "через утрачені корочки". Про це він написав у Facebook.

"Усім і так зрозуміло, що клеркам із РНБО більше не цікава тема Донбасу. На темі миру добре заходити в кабінети, а потім продавати країну і ховати голову в пісок під тиском активної меншини. РНБО із грізного і важливого органу перетворилася на фікцію", – зазначив Сівохо.

Він додав, що продовжить допомагати президенту Володимирові Зеленському "в його прагненні до миру" і зосередиться на так званій платформі примирення та єдності.

Про своє призначення радником секретаря РНБО на громадських засадах донецький комік Сівохо повідомив 21 жовтня 2019 року.

12 березня 2020 року в конгресно-виставковому центрі "Парковий" у Києві стався конфлікт між Сівохом і націоналістами на презентації платформи примирення та єдності. Представники партії "Національний корпус" зірвали захід. Вони назвали Сівоха зрадником і "ватним клоуном", штовхнули у спину, після чого він упав.

Напередодні презентації проєкту, 11 березня, Сівохо назвав війну на Донбасі "внутрішнім конфліктом". Під час презентації націоналісти та журналісти ставили йому запитання щодо цієї заяви. Він сказав, що на Донбасі триває "гібридна війна" і що це "багатошаровий конфлікт".

Після конфлікту група нардепів від "Слуги народу" закликала секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова звільнити Сівоха.

30 березня апарат РНБО повідомив, що Сівохо і Ткаченко більше не є радниками Данілова.