Скалецька заявила, що планує інспектувати українські лікарні без попередження

Скалецька: Я можу прийти і поцікавитися в пацієнтів, як їхні справи, навіть якщо після цього у мене будуть запитання до місцевої влади
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

За словами української міністерки охорони здоров'я Зоряни Скалецької, перевірки медичних закладів можуть відбутися по всій Україні.

Українська міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила 16 вересня під час зустрічі на тему захисту прав пацієнтів в Україні, що планує відвідувати з інспекціями установи охорони здоров'я, повідомляє "Укрінформ".

"Ми плануватимемо з нашими партнерами спільну діяльність та робитимемо візити в заклади системи охорони здоров'я. Такі візити потрібні не тільки в заклади психіатрії, але й в інші лікарні. Думаю, що ми це робитимемо. Так що чекайте нас по всій Україні", – сказала Скалецька.

На запитання, чи буде вона приїжджати без попередження, міністерка відповіла: "Однозначно. Я ж можу просто прийти і поцікавитися в пацієнтів, як їхні справи, навіть якщо після цього у мене будуть запитання до місцевої влади про те, як вони виконують свої функції".

29 серпня Верховна Рада обрала главою уряду України Олексія Гончарука і призначила новий склад Кабінету Міністрів. Зокрема, міністром охорони здоров'я стала Скалецька.

За її словами, МОЗ зосередиться на сферах екстреної медичної допомоги, трансплантології та підвищення доступу громадян до високотехнологічної медичної допомоги. Також серед пріоритетів діяльності міністерства Скалецька назвала підвищення народжуваності.