Скандал навколо грошей Quickpace Limited, суд відправив під арешт другого учасника смертельної ДТП у Харкові, студентам підвищили стипендії. Головне за день

Головні новини середи
Фото: nabu.gov.ua, Nikolay Krivolapoff / Facebook, pixabay.com

"ГОРДОН" подає огляд основних подій середи, 8 листопада.

Скандал навколо грошей Quickpace Limited

Сьогодні в НАБУ заявили, що підозрюють співробітників "Ощадбанку" у пропажі $156,8 млн і 218,1 тис. грн, які належали компанії Quickpace Limited. Кошти було заарештовано 24 травня 2016 року в межах розслідування "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Онищенко у відповідь заявив, що ці кошти було заарештовано у 2014 році в межах справи про спецконфіскацію коштів президента України Віктора Януковича. Сам він зазначив, що до них нібито стосунку не має.

В "Ощадбанку" і Генпрокуратурі спростували зникнення коштів компанії, пов'язаної з нардепом Онищенком. Гроші наразі на рахунках Держказначейства України, повідомили в ГПУ.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що детективи НАБУ, допитуючи керівництво "Ощадбанку" у справі про нібито зникнення коштів компанії, шукають документи, які могли б знадобитися "для атак на Україну".

У НАБУ уточнили, що кошти компанії Quickpace Limited було перераховано в Держказначейство незаконно, оскільки заарештовано під час розслідування так званої "газової справи", а перераховано в межах іншого кримінального провадження.

Суд відправив під арешт учасника смертельної ДТП у Харкові Дронова

Київський районний суд міста Харкова обрав учаснику смертельної ДТП, водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 42 дні без права вийти під заставу.

Студентам підвищили стипендії

Кабінет Міністрів України з 1 листопада підвищив стипендії українським студентам на 18%. Про це на засіданні уряду 8 листопада заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Порошенко скликає консультаційний комітет президентів України та Польщі

Президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України та Польщі з метою запобігання подальшій ескалації напруженості між країнами.

Суд заарештував нерухомість фігурантів "справи про рюкзаки"

Солом'янський районний суд Києва заарештував нерухомість сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря за клопотанням антикорупційної прокуратури.

Віце-президентом "Укртрансгазу" став поляк Станчак

Сьогодні стало відомо, що 6 листопада НАК "Нафтогаз України" обрав поляка Павла Станчака віце-президентом і членом правління ПАТ "Укртрансгаз" терміном на один рік. Збори акціонерів "Нафтогазу" уповноважили главу компанії Андрія Коболєва підписати контракт зі Станчаком.

В окупованому Криму виявили мертвим "главу" управління Федеральної антимонопольної служби РФ

"Главу" управління Федеральної антимонопольної служби в окупованому Криму Тимофія Кураєва виявили мертвим. Імовірно, він наклав на себе руки.

Померла донька Гурченко

Сьогодні померла донька народної артистки СРСР Людмили Гурченко Марія Корольова. У під'їзді власного будинку в Москві її виявила дочка. Медики, що приїхали на виклик, констатували смерть.

Адвокат Корольової Шота Горгадзе заявив, що її хочуть поховати поруч із матір'ю.

Суд не прийняв позову Навального до Путіна

Тверський районний суд відмовився прийняти позов російського опозиційного політика Олексія Навального до президента Росії Володимира Путіна. На якій підставі суд відхилив позов, поки невідомо.