Скандал із братом Єрмака, коронавірус виявили у ще одного депутата. Головне за день

В Україні підтверджено 418 випадків інфікування коронавірусом
Фото: EPA

"ГОРДОН" пропонує огляд головних подій неділі, 29 березня.

Коронавірус в Україні

Станом на ранок 29 березня в Україні підтверджено 418 випадків інфікування коронавірусом, дев'ять із заражених померли. За уточненими даними МОЗ, інфекцію не виявили тільки в одній українській області – Миколаївській.

У Тернопільській області коронавірус підтвердили у 24 медичних працівників.

29 березня в Київській області приземлився другий літак із Китаю, який доправив медичні засоби захисту для боротьби з коронавірусом.

Коронавірус виявили у ще одного депутата

За даними ЗМІ, у народного депутата України із фракції "Слуга народу" Володимира Ватраса підтвердили захворювання коронавірусом. Зараз він перебуває в одній із місцевих лікарень Хмельницької області. Ватрас став четвертим народним депутатом, якому діагностували COVID-19. Окрім нього, інфекцію виявили у самовисуванця з Луганської області Сергія Шахова, представника "Слуги народу" Руслана Горбенка та позафракційної нардепки Анни Скороход.

Глави МОЗ і Мінфіну подали у відставку

Народна депутатка від фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко заявила, що міністр охорони здоров'я Ілля Ємець та глава Міністерства фінансів Ігор Уманський подали у відставку.

Вона додала, що на нараді керівництва Верховної Ради відбувалася зустріч із кандидатами на посади міністрів енергетики Ольгою Буславець, охорони здоров'я Максимом Степановим і фінансів Сергієм Марченком.

Брата Єрмака звинуватили в "торгівлі" державними посадами

Нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос опублікував 11 відеофрагментів, на яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис, імовірно, обговорює питання призначення на різні державні посади. Записи датовано серпнем – жовтнем 2019 року.

У відповідь Єрмак заявив, що подасть заяви в Державне бюро розслідувань і Службу безпеки України для розслідування обставин, за яких було зроблено записи з його братом.

За словами журналіста Юрія Бутусова, відео зняв один зі співробітників київського управління Служби безпеки України