"Слуга народу" оскаржила рішення суду щодо повторного жеребкування на вибори до Верховної Ради

Позачергові вибори до Верховної Ради призначено на 21 липня

Фото: ЕРА

Проведення повторного жеребкування політичних партій на позачергові вибори до Верховної Ради може спричинити негативні наслідки, зокрема зірвання голосування, вважають у партії "Слуга народу".

Партія "Слуга народу" подала касаційну скаргу на рішення суду про необхідність проведення повторного жеребкування політичних партій на позачергові вибори до Верховної Ради. Про це йдеться в повідомленні політсили, опублікованому у Facebook 6 липня.

"Ми не дамо зірвати вибори! Політична партія "Слуга народу" подала в Касаційний суд апеляцію на рішення суду щодо повторного жеребкування", – заявили в партії.

Зміна номерів партій у бюлетені може спричинити негативні наслідки, зокрема спотворення волі виборців – полістили вже протягом певного часу поширюють матеріали передвиборчої агітації із зазначенням їхніх номерів у бюлетенях, вважають у "Слузі народу".

Окрім того, через повторне жеребкування можуть не встигнути надрукувати нові бюлетені, що, відповідно, може стати причиною зірвання голосування, зазначили в партії.

Також у повідомленні йдеться, що рішення суду першої інстанції спричиняє "безрезультатні й безповоротні" витрати коштів державного бюджету та виборчих фондів партій.

Дострокові парламентські вибори призначено в Україні на 21 липня. Виборчий процес розпочався 24 травня. 26 червня Центральна виборча комісія України провела жеребкування партій для участі в дострокових виборах до Верховної Ради.

4 липня голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про необхідність провести нове жеребкування партій, які беруть участь у дострокових виборах. За її словами, Центрвиборчком має намір оскаржити рішення суду.

Наступного дня ЦВК заявила, що через пережеребкування бюлетені на вибори не встигнуть вчасно надрукувати і доправити на виборчі дільниці.