"Смажений кабанчик" і танці. Після святкування 8 Березня в Херсонській ОДА усунули і звільнили кількох чиновників

Учасники колективу обурилися, що танцівниць знімали "з-під спідниці"
Скріншот: Maryna Khromykh / Facebook

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв вирішив звільнити свою заступницю, керівника апарату адміністрації, а також усунути начальника управління культури після того, як у будівлі Херсонської обласної ради з нагоди Міжнародного жіночого дня виступила група "Степ" із танцівницями.

Після виступу гурту "Степ" у залі засідань Херсонської обласної ради голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв вирішив звільнити й усунути кількох посадовців. Про це він повідомив у Facebook 10 березня.

"Ми воюємо не лише за нашу територію. Ми всі воюємо ще й за культуру. Про це під час вручення Шевченківської премії наголосив президент України Володимир Зеленський. Наша область має адмінкордон із тимчасово окупованим Кримом, і ми маємо демонструвати найкращі приклади культури українського народу. І те, що відбулося 6 березня в обласній раді, – це урок усім нам", – написав Гусєв.

Він усунув від виконання обов'язків начальника управління культури, молоді та спорту Херсонської ОДА Михайла Лінецького, звільнив керівника апарату адміністрації Володимира Клюцевського, а після погодження з Офісом президента має намір звільнити свою заступницю Світлану Чепігу.

Виступ херсонської групи "Степ" відбувся 6 березня, його було присвячено Міжнародному жіночому дню. Відео концерту опублікувала у Facebook активістка Марина Хромих. Двоє солістів групи виконували пісню "Смажений кабанчик, курка з майонезом", біля них танцювало двоє танцівниць. Під постом Хромих коментатори висловлювали претензії до зовнішнього вигляду танцівниць, писали, що такий виступ в облраді – "це сором і ганьба".

Соліст гурту Андрій Череднюк сказав Суспільному, що не розуміє ажіотажу, який виник через виступ в облраді.

"Так ми виступаємо на всіх концертах, так ми виступали на "Х-факторі" ті ж костюми, той же репертуар", – сказав музикант і обурився, що "знімали тільки одну танцівницю, і то з-під спідниці".

На сайті групи "Степ" повідомляють, що її заснували в 1995 році Череднюк і Сергій Василенко. "Своїми піснями ми хочемо підтримати в цей непростий час народ України. Ми хочемо підняти не тільки патріотичний дух, а й просто настрій", – ідеться в описі репертуару колективу.