Справа Новака. Проводять 50 обшуків, чотирьох людей притягнули до відповідальності

20 липня в польському Гданську затримали колишнього в.о. глави "Укравтодору" Славоміра Новака
Фото: Славомір Новак / Facebook

У справі про хабарництво колишнього в.о. голови "Укравтодору" Славоміра Новака надалі планують обрати запобіжний захід для всіх затриманих і заблокувати та заарештувати їхні кошти.

У справі колишнього в.о. голови "Укравтодору" Славоміра Новака провели 50 обшуків у Києві, Львові та на території Польщі. Про це повідомив на брифінгу 20 липня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Подальші кроки – обрання запобіжних заходів щодо тих осіб, які відпрацьовуються на причетність до цих злочинів, а також блокування й арешт коштів, активів цих осіб", – зазначив він.

Новака і ще двох осіб затримали 20 липня за підозрою в корупційних злочинахЗа версією слідства, діяльність організованої злочинної групи мала транскордонний характер.

Усіх трьох підозрюваних доправили до прокуратури Варшави, де їм мають висунути обвинувачення. Агентство РАР зазначило, що Новаку висунули шість обвинувачень, вони стосуються періоду, коли він керував "Укравтодором".

За словами в.о. керівника САП Максима Грищука, Новака підозрюють у тому, що він брав хабарі з компаній за продовження термінів ремонту або будівництва доріг в Україні та вирішення проблем зі штрафними санкціями.

Ексміністр транспорту Польщі Новак став в.о. голови "Укравтодору" в жовтні 2016-го. Тоді ж йому дали українське громадянство. У вересні 2019 року Новак подав у відставку.