Справу Штепи можуть знову почати слухати із самого початку

Суддя, що розглядає справу Штепи, пішла в декретну відпустку
Фото: Зорян Шкіряк / Facebook

Засідання Ленінського районного суду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, призначене на понеділок, не відбулося.

У середу, 15 листопада, Ленінський районний суд Харкова ухвалить рішення, продовжувати слухання справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи чи передати його на розгляд із самого початку. Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Харківської області.

За словами співрозмовника агентства, призначене на 6 листопада засідання у справі Штепи не відбулося у зв'язку з виходом у декретну відпустку голови суду.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На початку жовтня того ж року їй оголосили підозру за статтями "посягання на територіальну цілісність України" та "створення терористичної групи чи організації" за дії під час захоплення Слов'янська бойовиками Стрєлкова.

За даними Генеральної прокуратури України, колишньому меру Слов'янська загрожує довічне ув'язнення.

20 вересня 2017 року суд Харкова випустив Штепу із СІЗО під цілодобовий домашній арешт у Слов'янську. 21 вересня стало відомо, що на неї наділи електронний браслет.

Захист стверджував, що Штепі змінили запобіжний захід, оскільки їй не надавали належної медичної допомоги.

28 вересня Ленінський районний суд Харкова переніс засідання у справі Штепи на 6 листопада, оскільки екс-мера Слов'янська госпіталізували із зали суду з високим тиском і підозрою на гіпертонічний криз.