Справа Стерненка. Наприкінці липня суд перегляне запобіжний захід активісту

15 червня Шевченківський райсуд Києва відправив Стерненка під домашній арешт на 60 діб
Фото: Сергій Стерненко / Facebook

Переглядатиме запобіжний захід активісту Сергієві Стерненку суддя Шевченківського райсуду Андрій Осаулов.

Перегляд запобіжного заходу для активіста Сергія Стерненка відбудеться наприкінці липня. Розгляд проведуть у Шевченківському районному суді Києва. Про це активіст написав 22 липня на своїй сторінці у Facebook.

"Засідання по зміні мого запобіжного заходу призначили на 27 липня о 10.00 у Шевченківському суді міста Києва. Суддя [Андрій] Осаулов", – повідомив Стерненко.

2018 року на Стерненка в Одесі скоїли три напади. Під час останнього, який стався 24 травня 2018 року, він смертельно поранив ножем одного з нападників – Івана Кузнєцова. Другий нападник, Олександр Ісайкул, утік із місця події, а потім виїхав з України. Активіст стверджує, що діяв у межах самозахисту. Під час нападу він теж дістав поранення.

У квітні 2020 року генпрокурорка України Ірина Венедіктова заявила, що рано чи пізно Стерненку оголосять про підозру в умисному вбивстві або перевищенні меж необхідної самооборони.

У середині травня слідство визнало Стерненка потерпілим у справі про напад на нього.

11 червня СБУ оголосила Стерненку про підозру в навмисному вбивстві. У спецслужбі стверджують, що активіст гнався за нападником, тому його дії не можна кваліфікувати як самооборону.

15 червня Шевченківський райсуд Києва відправив Стерненка під домашній арешт на 60 діб. 3 липня суд відхилив апеляцію на запобіжний захід для активіста.