Справу заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Києва Андрєєва передали до суду

Посадовця і його спільника затримали 24 березня
Фото: Прокуратура міста Києва / Facebook

Окрім першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Києва, обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконне заволодіння об'єктами комунальної власності стосується чотирьох його спільників.

До суду передано обвинувальний акт стосовно першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації (РДА) Києва та чотирьох його спільників. Про це у Facebook повідомляє прокуратура міста Києва.

За даними відомства, посадовець у змові зі службовцями підприємств та фізичними особами розробив незаконну схему щодо заволодіння об'єктами комунальної нерухомості, розташованими на території Шевченківського району Києва.

На підставі підроблених документів комунальне майно переоформляли на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства або відчужували на користь третіх осіб. За такою схемою з початку 2015-го до грудня 2016 року злочинною групою було незаконно відчужено з комунальної власності шість об'єктів нерухомості – квартири та нежитлові будівлі. Завдані збитки оцінюють майже в 36,5 млн грн.

Прокуратура також повідомляє про встановлені факти незаконного заволодіння першим заступником голови РДА коштами комунальних підприємств. Мова йде про 4,1 млн грн.

Першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Києва Віктора Андрєєва затримали 24 березня 2017 року разом зі спільником.

25 березня Печерський райсуд Києва обрав Андрєєву запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб із можливістю вийти під заставу в розмірі 2 млн грн. 3 травня Апеляційний суд Києва зменшив розмір застави до 480 тис. грн, випливає з ухвали, опублікованої в Єдиному реєстрі судових рішень. Чи вніс Андрєєв гроші, у ЗМІ не повідомляли.

Згідно з декларацією Андрєєва за 2016 рік, готівкою він зберігає 625 тис. грн, $125 тис., його дружина – 60 тис. грн. 

Андрєєва призначили на посаду першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Києва у вересні 2014 року. Наприкінці березня 2017 року його тимчасово відсторонили від виконання обов'язків.