Справа про погрози Зеленському. Суд обрав запобіжний захід для Федини

Федина має повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання та роботи
Фото: Софія Федина/ Sofiya Fedyna / Faceboook

Згідно з рішенням суду, народна депутатка України від "Європейської солідарності" Софія Федина, яка фігурує у справі про погрози президенту України Володимирові Зеленському, не може виїздити за межі Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду.

10 березня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для народної депутатки України від "Європейської солідарності" Софії Федини у вигляді особистого зобов'язання у справі про погрози президенту України Володимирові Зеленському, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Суддя задовольнила клопотання прокуратури частково і застосувала до Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з накладанням певних зобов'язань.

Зокрема, Федина має прибути у встановлений час до слідчого, прокурора, не відлучатися за межі Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання та роботи. У задоволенні решти клопотань суд відмовив.

Запобіжний захід діє до 12 квітня 2020 року включно.

26 жовтня 2019 року у Facebook волонтерки Марусі Звіробій було опубліковано відео, на якому вона і Федина критикують Зеленського у зв'язку з його розмовою з ветеранами в Золотому Луганської області. "Товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припреться на передову", – сказала Федина.

28 жовтня нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив, що написав заяви до Генеральної прокуратури України та ДБР через висловлювання Федини на адресу Зеленського. 1 листопада Качура повідомив, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом висловлювань.

6 лютого 2020 року ДБР повідомило про підозру Звіробій у погрозі вбивством Зеленському. 10 лютого суд обрав їй запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

12 лютого Федині оголосили підозру у справі про погрози Зеленському.