США не видали віз 10 членам російської делегації, які їхали на засідання Генасамблеї ООН

Етап дебатів на високому рівні стартував у Генасамблеї ООН сьогодні
Фото: ЕРА

Серед тих російських політиків, хто не зміг приїхати на засідання Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку через затримку з американськими візами, – сенатор Костянтин Косачов і депутат Держдуми Леонід Слуцький.

Сенатор Ради Федерації РФ і голова комітету з міжнародних справ Костянтин Косачов у коментарі "РИА Новости" заявив, що йому вчасно не дали візи для поїздки на засідання Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, а тому він не може взяти в ній участь.

Він звинуватив американську сторону в порушенні зобов'язань перед міжнародною спільнотою та назвав ситуацію з візами "обурливою акцією, яка не має пояснень і виправдань".

Косачов додав, що, крім нього, візи не змогла отримати ще низка членів офіційної делегації.

Виданню "Коммерсантъ" сенатор сказав, що, крім нього, візи не встигли зробити депутату Держдуми Леоніду Слуцькому й вісьмом співробітникам міністерства закордонних справ РФ, включно з головним перекладачем і головою генерального секретаріату МЗС РФ Сергієм Бутіним.

"Це обурливий приклад неповаги Сполученими Штатами Америки членів ООН, а також невиконання своїх зобов'язань як країни, що приймає в себе всесвітню організацію. Черговий акт зневаги до прав суверенних держав і міжнародних організацій та нездатність хоч якось пристойно виконувати власні міжнародно-правові зобов'язання стане центральною темою розмови Лаврова з Помпео в Нью-Йорку", – заявила в коментарі виданню речниця МЗС РФ Марія Захарова.

17 вересня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку розпочала роботу 74-та сесія Генеральної Асамблеї ООН. Етап дебатів на високому рівні стартує 24 вересня.