США передали Україні наметове містечко вартістю $1,5 млн

Збройні сили України отримали від США наметове містечко
Фото: U.S. Embassy Kyiv / Twitter

Американський генерал-майор Кірк Сміт заявив, що він радий тому, що США допомагають Україні.

Сполучені Штати Америки 21 лютого передали навчально-тренувальному центру Сил спеціальних операцій Збройних сил України наметове містечко вартістю $1,5 млн. Про це повідомила пресслужба посольства США в Україні у Twitter.

На церемонії передання комплексу типу "Аляска" виступив командир європейського командування сил спеціальних операцій США.

Генерал-майор Кірк Сміт заявив, що він радий тому, що США допомагають Україні.

"Хоча це може здатися дуже невеликою річчю – у плані наметів і приміщень, у яких солдати можуть жити під час навчань, – ми розуміємо, як і ви розумієте, наскільки важливо зробити міцний фундамент для їх навчання. Усе починається з дуже міцної, стійкої основи. Немає найкращої аналогії для цього, ніж бетон, який заливають у ці намети", – цитує Сміта пресслужба посольства США в Україні.

Рішення про надання Україні військової допомоги Конгрес ухвалив у червні 2019 року. Пакет допомоги щодо безпеки передбачав надання Україні нелетальних і летальних видів оборонного озброєння.

16 січня у міністерстві оборони США заявили, що за рішенням Конгресу у 2019 році надали допомогу Україні в повному обсязі.