"Ставав на коліна". Учителька історії в Київській області розповідала дітям, що у разі обрання Зеленського вони будуть "через рік плакати"

Учителька в школі агітувала проти Зеленського
Скріншот: Евгений Плинский / YouTube

Журналіст телеканала "1+1" Євген Плінський опублікував відео, на якому вчителька історії в Київській області розповідає дітям, що кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський уже "ставав на коліна" перед лідером Чечні Рамзаном Кадировим, а тепер хоче віддати Україну на відкуп "північному сусідові".

У Боярці Київської області вчителька історії в одній зі шкіл змусила учня вголос читати текст про "шкідливість для України" кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського. Про це повідомив 15 квітня у Facebook журналіст телеканала "1+1" Євген Плінський.

"Хочете треш?.. В одній зі шкіл Київської області вчителька історії змусила учня 10 класу читати вголос перед класом текст про "Шкідливість Зеленського для України!" До цього, минулого тижня, та сама вчителька проводила про це усну лекцію. Дитина читати відмовилася, сфотографувала текст і надіслала батькам, які зв'язалися зі мною", – написав журналіст.

16 квітня він зазначив, що його пост викликав величезний резонанс.

"Пост про те, як вчителька цькувала дітей і змушувала читати текст: "Чому Зеленський – зло", викликав величезний резонанс, щоправда, не такий, який очікувався. Майже 700 коментарів, більшість із яких з особистими образами на мою адресу та адресу телеканала "1+1". Але нічого, я все витерпів і чекаю сьогодні вибачень у такому самому обсязі... Хто просив подробиці і персоналії. Тетяна Матвійчук, викладач історії, ліцей "Гармонія", Боярка", – заявив журналіст.

Він також опублікував анонс сюжету телеканала "1+1".

"Через рік будете плакати", – говорить на відео вчителька дітям Так вона коментує можливе обрання Зеленського. "Зеленський уже перед [лідером Чечні Рамзаном] Кадировим ставав на коліна... Треба закінчити війну, він говорить. Треба перестати стріляти. Але на хвилинку уявіть собі, що там перестають стріляти", – продовжує викладач. Учителька каже, що Зеленський хоче віддати Україну на відкуп "північному сусідові".

Відео: Евгений Плинский / YouTube

Улітку 2018 року Міністерство освіти і науки України заявляло, що засуджує політичну агітацію в навчальних закладах і закликає місцеву владу вживати відповідних заходів.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського проголосувало 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенко, який балотується на другий строк, – 15,95%. Другий тур голосування відбудеться 21 квітня.