Степанов заявив, що "точно виправить" усе, що відбувається в українській медицині

Степанов: У нас буде якісна медицина
Фото: moz.gov.ua

Глава МОЗ України Максим Степанов вважає, що він "дуже незручний міністр" для представників попередньої влади.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив 3 червня на брифінгу, що виправить ситуацію, яка склалася у країні в медицині. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Його заява стала реакцією на ситуацію з добором на посаду голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ). 2 червня колишня заступниця глави МОЗ, народна депутатка від "Голосу" Ольга Стефанишина прийшла на співбесіду із претендентами на посаду. Степанов назвав її дії маніпуляцією, цей момент вона зняла на відео й виставила у Facebook.

На брифінгу міністр заявив, що нардепу (прізвища він не назвав) "дуже хотілося якогось шоу".

"Це відбувається з однієї причини – я для них дуже незручний міністр, який 100% не буде покривати все, що вони тут натворили, те, що ми зараз бачимо по всій країні, що в нас відбувається з медициною... Я 100% не буду це покривати й точно виправлю. Точно виправлю, і в нас буде якісна медицина, у нас буде доступна медицина – та медицина, якої ми всі хочемо. Як би вони не голосили. Я можу в цьому вас запевнити", – заявив Степанов.

Степанов – колишній директор ДП "Поліграфкомбінат Україна" (2011–2016) й ексголова Одеської облдержадміністрації (2017–2019). Міністром охорони здоров'я його призначили 30 березня 2020 року. Попередній глава МОЗ Ілля Ємець пробув на посаді менше ніж місяць.

19 травня парламентська фракція "Голос" закликала відправити міністра охорони здоров'я у відставку й почала збирати підписи під відповідним проєктом постанови. Народні депутати заявили, що МОЗ під керівництвом Степанова провалив закупівлю захисних костюмів для медичних працівників, а також виступає за згортання медичної реформи.

4 грудня 2019 року Кабінет Міністрів звільнив з посади голови НСЗУ Олега Петренка і призначив в.о. голови відомства Оксану Мовчан. 20 травня 2020 року Степанов повідомив, що відхилив усі кандидатури на посаду голови Національної служби здоров'я. Приймання заявок на пост голови НСЗУ було завершено 31 травня. 2 червня в МОЗ пообіцяли опублікувати відео співбесід із новими кандидатами.