Стерненко заявив, що суд змінив йому адресу відбування домашнього арешту

15 червня суд відправив Стерненка під цілодобовий домашній арешт
Фото: EPA

Активіст Сергій Стерненко, якого підозрюють у вбивстві одного з чоловіків, які напали на нього у травні 2018 року, відбуватиме цілодобовий домашній арешт у Києві.

Шевченківський райсуд Києва змінив адресу відбування цілодобового домашнього арешту для активіста Сергія Стерненка. Про це він повідомив у Facebook.

"Суддя Мєлєшак задовольнила клопотання прокурора. Тепер домашній арешт я маю відбувати вже в Києві, а не у військовій частині в Одесі. Правда, є ще нюанси, але про них згодом", – написав Стерненко.

Про які нюанси йдеться, активіст поки не уточнив.

15 червня Шевченківський райсуд Києва відправив Стерненка під домашній арешт на 60 діб. Активіст заявив, що в ухвалі суду адресою відбування арешту вказано адресу військової частини Держприкордонслужби України в Одесі. За словами Стерненка, на територію частини його не пропустять, тому він не зможе виконати рішення суду. Голова суду пообіцяв, що рішення у справі Стерненка переглянуть.

2018 року на Стерненка в Одесі вчинили три напади. Під час останнього, який стався 24 травня 2018 року, він смертельно поранив ножем одного з нападників – Івана Кузнєцова. Другий нападник, Олександр Ісайкул, утік із місця події, а потім виїхав з України. Активіст стверджує, що діяв у межах самозахисту. Під час нападу він теж дістав поранення.

У середині травня 2020 року слідство визнало Стерненка потерпілим у справі про напад на нього.

11 червня СБУ оголосила Стерненку про підозру в навмисному вбивстві. У спецслужбі стверджують, що активіст гнався за нападником, тому його дії не може бути кваліфіковано як самооборону.