Суд переніс розгляд справи Януковича на 18 листопада

Януковича заочно визнали винним у державній зраді
Фото: ЕРА

Апеляційний суд Києва призначив дві додаткові дати судових засідань у справі про оскарження вироку експрезиденту України Вікторові Януковичу на 25 листопада і 6 грудня.

Апеляційний суд Києва розпочав розгляд скарги захисту експрезидента України Віктора Януковича на вирок Оболонського райсуду, яким Януковича визнано винним у державній зраді. Як повідомляє LB.ua, суддя Юрій Трясун, який головує на засіданні, зачитав позицію захисту.

Розгляд справи продовжать 18 листопада об 11.00. Додаткові дати судових засідань у цій справі призначили на 25 листопада і 6 грудня.

Засідання було перенесено, оскільки двоє із семи адвокатів Януковича не прийшли в суд і надали письмове пояснення, що перебувають на конференції в Мінську.

За даними видання, адвокати Януковича подали більш ніж 30 клопотань щодо процесуальних порушень Оболонським районним судом Києва під час розгляду справи.

24 січня 2019 року Оболонський райсуд заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни й засудив його до 13 років позбавлення волі. Водночас суд визнав недоведеною провину в посяганні на територіальну цілісність України. Експрезидент не брав участі у процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Захисники експрезидента називали рішення суду необґрунтованим, ухваленим під тиском. На вирок Януковичу адвокати подали кілька апеляційних скарг.

Експрезидент готується до повернення в Україну, заявив його адвокат Віталій Сердюк 23 вересня.