Суд продовжив арешт Рубану – адвокат

У ГПУ стверджують, що Рубан планував "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва
Фото: hromadske.ua

Арешт підозрюваному в підготовці терактів в Україні Володимирові Рубану продовжили на два місяці, заявив його адвокат Валентин Рибін.

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід підозрюваному в підготовці терактів в Україні Володимирові Рубану. Про це 26 жовтня "РБК-Україна" повідомив його адвокат Валентин Рибін.

"Рубану продовжили термін тримання під вартою ще на два місяці", – сказав адвокат.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджував, що Рубан і позафракційний нардеп Надія Савченко планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Для цього вони нібито домовилися про постачання зброї з тодішнім ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком. Савченко і Рубана взяли під варту.

1 серпня "Українські новини" з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомили про завершення розслідування кримінального провадження, у якому фігурують Савченко та Рубан. Рибін підтвердив цю інформацію.

Адвокат Рубана заявив, що пропонував Генпрокуратурі укласти угоду з його підзахисним. За словами адвоката, Рубан хотів, щоб його передали бойовикам в обмін на двох українських військових, яких бойовики утримують із часів боїв за Іловайськ у 2014 році.