Суд розблокував приватизацію "Центренерго"

Суд ухвалив рішення 6 лютого
Фото: pixabay.com

Господарський суд Києва скасував постанову, згідно з якою було заборонено вчиняти будь-які дії для продажу "Центренерго".

6 лютого Господарський суд Києва задовольнив клопотання Фонду державного майна та розблокував приватизацію "Центренерго". Про це 10 лютого поінформували у Фонді державного майна України.

Суд скасував постанову, згідно з якою було заборонено вчиняти будь-які дії для продажу цього підприємства.

Заборону проводити приватизацію компанії 23 січня наклав Господарський суд Києва за позовом компанії "Укрдонінвест". Фонд держмайна у відповідь подав клопотання про скасування цієї заборони.

"У лютому будуть запущені процедури підготовки до приватизації низки наступних об'єктів великої приватизації", – додали у ФДМУ.

21 січня у Фонді держмайна повідомляли що почали готувати процедуру приватизації "Центренерго", зокрема добір інвестиційного радника для приватизації.

"Центренерго" – одна з найбільших енергогенерувальних держкомпаній України. До складу компанії входить три теплові електростанції (Вуглегірська, Зміївська та Трипільська ТЕС) сумарною потужністю 7660 МВт (приблизно 14% від загальноукраїнського показника).

7 березня 2018 року в Україні набув чинності новий закон про приватизацію. Документ передбачає розподіл об'єктів роздержавлення на дві групи: об'єкти великої та малої приватизації. Перші має бути продано на аукціоні, умови якого встановлює Кабінет Міністрів.

У першому півріччі 2019 року доходи від приватизації становили 300 млн грн (1,6% від плану). 17 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування списку заборонених до приватизації держпідприємств. 5 листопада він доручив Мінекономрозвитку до 31 грудня передати ФДМУ на приватизацію 500 підприємств. 14 листопада у Міністерстві економічного розвитку заявили, що у власності держави має залишитися лише 776 із 3643 підприємств.