Суд розгляне апеляцію на вирок Януковичу 13 червня

Януковича заочно засудили до 13 років в'язниці
Фото: EPA

Колегія суддів Київського апеляційного суду розгляне апеляційну скаргу на вирок для екс-президента України Віктора Януковича у справі про державну зраду.

Київський апеляційний суд розгляне апеляцію на вирок для екс-президента Віктора Януковича 13 червня.

Згідно з розкладом слухань на сайті суду, колегія суддів у складі Юрія Трясуна, Сергія Новова, Івана Мосьондза, Олександра Журавля та Оксани Павленко почне розгляд скарги на вирок у справі №756/4855/17 про державну зраду Януковича о 10.00.

У розкладі зазначено, що з 14 лютого до 1 квітня в суд надійшло дев'ять апеляційних скарг від адвокатів засудженого. Апеляційний суд призначив розгляд справи 17 травня.

24 січня Оболонський райсуд заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни та засудив його до 13 років позбавлення волі. Суд не визнав доведеною провину екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України. Екс-президент не брав участі у процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Обвинувачення просило суд визнати Януковича винним і засудити до 15 років позбавлення волі. Від оскарження зі свого боку прокуратура відмовилася.

Захисники екс-президента називали рішення суду необґрунтованим, ухваленим під тиском. На вирок Януковичу адвокати подали кілька апеляційних скарг.