Суд продовжить обирати запобіжний захід Дубневичу 2 листопада

Захист Дубневича стверджує, що він не може виплатити необхідної застави
Фото: Ярослав Дубневич / Facebook

Вищий антикорупційний суд переніс розгляд питання про обрання запобіжного заходу народному депутату із групи "За майбутнє" Ярославові Дубневичу. Він фігурує у справі про привласнення 93 млн грн "Укрзалізниці".

Вищий антикорупційний продовжить обирати запобіжний захід народному депутату із групи "За майбутнє" Ярославові Дубневичу 2 листопада, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Засідання розпочнуть об 11.30.

Сторона обвинувачення запропонувала зробити перерву на 20 хвилин, проте захист наполіг на тривалішій перерві. Засідання зупинили на підтвердженні доказів.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наполягають на триманні Дубневича під вартою з альтернативою внесення 93 млн грн застави.

Захист Дубневича стверджує, що в парламентарія немає таких коштів. Прокурор зазначив, що в депутата задекларовано готівкою понад 6 млн грн, понад $2 млн, майже 1 млн євро, понад 91 об'єкт нерухомості та земельні ділянки.

Під час засідання було оголошено, що Дубневича готові взяти на поруки дев'ятеро нардепів.

17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка зробив подання у Верховну Раду про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Ярослава Дубневича.

31 жовтня Рада ухвалила рішення про надання згоди на притягнення депутата до кримінальної відповідальності, його затримання і арешт. Цього дня Дубневича повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У НАБУ заявили, що вважають нардепа організатором схеми із присвоєння 93 млн грн "Укрзалізниці". У 2015–2016 роках завдяки філії "Укрзалізниці" "Центр забезпечення виробництва" закупили стрілкову продукцію за завищеними цінами. Різницю у вартості учасники схеми поділили між собою, стверджує слідство.