Суд визначив порядок дослідження доказів у справі про вбивство Вороненкова

Вороненкова вбили 23 березня 2017 року

Фото: ЕРА

Наступне засідання у справі про вбивство колишнього російського депутата Дениса Вороненкова заплановано на 4 грудня.

13 листопада у Шевченківському районному суді Києва відбулося засідання у справі про вбивство в березні 2017 року колишнього російського депутата Дениса Вороненкова. Про це повідомила прокуратура Києва у Facebook.

Зазначають, що під час засідання прокурор закінчив зачитувати обвинувальний акт, після цього суд визначив порядок дослідження доказів у справі.

"Суд вирішив спочатку допитати свідків обвинувачення, а потім потерпілих. Після цього суд дослідить письмові докази та допитає обвинувачених", – зазначили у прокуратурі.

У відомстві додали, що суд продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом обвинуваченим. Вони перебуватимуть під арештом до 11 січня 2019 року.

Наступне засідання у справі Вороненкова заплановано на 4 грудня.

23 березня 2017 року Вороненкова, який набув українського громадянства і дав свідчення ГПУ у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича, у центрі Києва вбив кілер, коли екс-депутат Держдуми РФ прямував на зустріч. Охоронець політика смертельно поранив нападника, але й сам дістав поранення.

9 жовтня 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що вбивство екс-депутата Держдуми замовив Володимир Тюрін, колишній чоловік удови Вороненкова Марії Максакової, за наказом Федеральної служби безпеки Росії, а здійснив українець Павло Паршов. За словами генпрокурора, Україна вимагатиме екстрадиції Тюріна з Росії. Луценко також повідомив, що кримінальне провадження у справі про вбивство Вороненкова передано в суд, а слідство встановило всіх учасників злочинного угруповання – від замовників до виконавців злочину.

Керівником злочинної групи названо Юрія Василенка (його місцеперебування встановлюють), а співорганізатором – Олександра Лося.

Співучасником кілера Паршова слідство вважає Ярослава Левенця (перебуває в розшуку), а їхнім водієм – Ярослава Тарасенка.

Лося обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України, Тарасенка – за трьома.