Суд узяв Кожару під арешт із можливістю внесення застави

Кожара заявив, що не має стосунку до злочину
Фото: Leonid Kozhara / Facebook

Колишній міністр закордонних справ України Леонід Кожара, якого підозрюють у вбивстві ексголови правління телеканала "Інтер" Сергія Старицького, може вийти з-під арешту під заставу в розмірі 14 млн 83 тис. грн.

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому міністру закордонних справ України Леонідові Кожарі, якого затримали за підозрою в убивстві ексголови правління телеканала "Інтер" Сергія Старицького, повідомляє 27 березня hromadske.

Суд відправив Кожару під варту на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 14 млн 83 тис. грн.

За версією слідчих, Старицький не міг убити себе самостійно. 21 лютого Старицький і Кожара, перебуваючи в будинку ексміністра, випили. Потім між ними виник конфлікт, згодом – бійка. Правоохоронці стверджують, на це вказують пошкоджені окуляри Кожари, на оправі яких виявили кров загиблого.

Через це в Кожари нібито виник привід для вбивства Старицького. Він піднявся на другий поверх, у спальню, і взяв пістолет. Згодом уже на кухні вдарив Старицького пістолетом у ділянку потилиці, а потім вистрілив. Останній дістав вогнепальне наскрізне поранення з ушкодженням кісток черепа та головного мозку і помер на місці, стверджують слідчі.

За словами прокурора, підозрюваний намагався приховати злочин і здійснив "інсценування на самогубство". Сторона потерпілих не вірить, що Старицький міг накласти на себе руки.

Адвокати Кожари стверджували, що конфліктів між підзахисним та загиблим не було. Вони зачитали лист дружини ексміністра, яка заявила, що під час пострілу її чоловік був на другому поверсі будинку, а вона намагалася забрати пістолет у Старицького, який був п'яним.

Сам підозрюваний сказав, що для нього смерть Старицького – особиста травма і він не має стосунку до злочину.

Старицького виявили мертвим увечері 21 лютого в будинку Кожари в селі Чайки під Києвом. На місці події вилучили пістолет Jericho 941 PSL, набої та гільзу.

Поліція спочатку розглядала інцидент як самогубство, проте згодом заявила, що є дані, які вказують на те, що Старицького могли вбити. 4 березня на місці інциденту провели слідчий експеримент.

25 березня Кожару затримали, цього самого дня його повідомили про підозру в убивстві Старицького.