Суд заарештував п'ятьох підозрюваних у справі про розкрадання $20 млн "Ощадбанку"

Суд заарештував заступника голови правління "Ощадбанку"

Фото: pixabay.com (архів)

У справі про розкрадання $20 млн "Ощадбанку" фігурує 10 підозрюваних, підкреслив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

25 жовтня Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення заарештувати п'ятьох підозрюваних у справі про розкрадання $20 млн "Ощадбанку". Про це у Facebook повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Він зазначив, що станом на 16.00 запобіжний захід обрано голові правління "Ощадбанку" Ірині Земцовій. Суд заарештував її з можливістю внести заставу в розмірі 7 млн грн.

Суд також обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн співробітнику департаменту корпоративного бізнесу банку.

Окрім того, суд заарештував керівника ЗАТ "Креатив" із можливістю вийти під заставу в розмірі 2 млн грн, а також двох працівників ПАТ "Креатив Груп" із заставою в сумі 2 млн 550 тис. грн.

Холодницький підкреслив, що суд має обрати запобіжний захід 10 фігурантам.

23 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що народний депутат, імені якого не називали, разом із родичами та бізнес-партнерами наприкінці 2013 року заволодів $20 млн державного банку під приводом одержання кредиту. За даними слідства, кошти було отримано через зловживання службовим становищем і підроблення документів. У цій справі затримали 10 осіб. Того самого дня ЗМІ повідомили, що йдеться про нардепа з групи "Воля народу" Станіслава Березкіна.

24 жовтня глава САП Назар Холодницький спрямував генеральному прокурору України Юрію Луценку подання на зняття недоторканності з Березкіна.

Нардеп підтвердив інформацію про затримання у цій справі його сина Максима. Telegram-канал The Newsroom повідомив, що НАБУ також затримало брата Березкіна, а дочку депутата розшукують.

Сам Березкін назвав обвинувачення на його адресу "надуманою історією".