Суд заблокував передання Херсонського морського порту в концесію

У конкурсі на концесію херсонського порту перемогла компанія "Рисоіл-Херсон"
Фото: Прем'єр Гончарук / Telegram

Міністерство інфраструктури України оскаржить рішення суду щодо припинення дії наказу про затвердження переможця концесійного конкурсу в порту Херсон.

3 лютого Шостий апеляційний адміністративний суд Києва заблокував процес передання в концесію Херсонського морського торговельного порту. Про це 4 лютого у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"Ухвалою Шостого апеляційного суду Києва зупинено дію наказу Міністерства інфраструктури №16 від 21 січня 2020 року про затвердження результатів концесійного конкурсу та затвердження переможця концесійного конкурсу в порту Херсон", – написав міністр.

Він заявив, що міністерство оскаржить це рішення.

На сайті Мінінфраструктури повідомляють, що ініціатором подання позову в суд стала "Спеціальна компанія морський порт Херсон".

У відомстві пояснили, що спочатку компанію допустили до участі в конкурсі, а потім це рішення скасували через те, що комісія не отримала підтвердження наявності в неї ліквідних активів у розмірі, еквівалентному $8 млн.

21 січня стало відомо, що в конкурсі на концесію херсонського порту перемогла компанія "Рисоіл-Херсон".

Концесія – це вид договору про створення або реконструкцію коштом інвестора державних об'єктів, унаслідок чого інвестор дістає можливість експлуатувати об'єкт на оплатній основі, збираючи дохід на свою користь.