Суддя Баришівського суду Литвиненко, яка зупинила ліцензію авіакомпанії SkyUp, передумала йти у відставку

Вища рада правосуддя збиралася сьогодні розглянути заяву судді з Баришівки
Фото: vru.gov.ua

Вища рада правосуддя мала розглянути заяву судді Баришівського райсуду Олени Литвиненко про відставку. Однак з'ясувалося, що суддя 15 липня відкликала заяву.

Суддя Баришівського районного суду Київської області Олена Литвиненко, яка ухвалила рішення про зупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp, відкликала свою заяву про відставку. Про це стало відомо 18 липня на засіданні Вищої ради правосуддя (ВРП), повідомляють "Схеми".

З'ясувалося, що Литвиненко забрала свою заяву 15 липня.

"Відповідно до регламенту Вищої ради правосуддя, постановлено ухвалу про залишення без розгляду заяви про звільнення судді", – заявив член ВРП Віктор Матвійчук.

12 червня стало відомо, що Литвиненко зупинила дію ліцензії українського лоукостера SkyUp. У пресслужбі перевізника заявили, що позов подала людина, "яка ніколи не купувала квитки у SkyUp Airlines і, відповідно, ніколи не була її клієнтом". Рішення суду оскаржили в Київському апеляційному суді.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення керівництву Міністерства інфраструктури у правовому полі розв′язати питання продовження роботи SkyUp. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що поки він перебуває на цій посаді, компанія буде працювати.

Журналісти знайшли жительку Баришівки Оксану Пасенко, за позовом якої суддя позбавила перевізника ліцензії. Жінка заявила журналістам, що послугами SkyUp ніколи не користувалася і не подавала позову.

24 червня Державне бюро розслідувань відкрило провадження за ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України.

8 липня у ВРП надійшла інформація про те, що Литвиненко подала у відставку.