"Сума вилученого – $130 тис." У СБУ повідомили, що медики в Києві вимагали хабар в українських військових за підтвердження групи інвалідності

У СБУ заявили, що виявили понад 20 папок із документами бійців АТО, до кожної з яких було прикріплено конверт із грошима
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Медикам-хабарникам, які в Києві вимагали данину з українських бійців, загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили у Службі безпеки України.

Медики в Києві вимагали хабар в українських військових за підтвердження групи інвалідності, повідомляє 6 грудня прес-центр Служби безпеки України у Facebook.

"На жаль, деякі наділені владою особи мають на війні чималий зиск. Чергових таких хапуг наші співробітники викрили в Києві. Лікар-експерт Центральної військово-лікарської комісії та голова столичного центру медико-соціальної експертизи налагодили злочинний бізнес на поранених АТОвцях", – ідеться в повідомленні.

У СБУ розповіли, що "за підтвердження законних груп інвалідності вони брали з патріотів данину".

"Від одного з воїнів, який отримав на сході країни тяжке поранення ноги, ескулапи вимагали понад 40 тис. грн. Та це верхівка айсберга. Під час подальших обшуків за місцями роботи та проживання ми виявили ще понад 20 папок із документами бійців АТО, до кожної з яких було прикріплено конверт із грошима. Загальна сума вилученого складає $130 тис.", – продовжили у СБУ.

У СБУ зазначають, що хабарникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати відповідні посади.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.