Супрун заявила, що правоохоронцям дали вказівку знайти щодо неї та колишніх заступників підстави для відкриття кримінальних проваджень

Супрун: Якщо правоохоронна система у країні не працює, то не може працювати майже нічого, зокрема й у медицині
Фото: lb.ua

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила про намір відкрити аналітичний центр, який буде займатися темою охорони здоров'я, а також "розширити свою увагу" на те, що відбувається у правоохоронній системі.

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в інтерв'ю виданню LB.ua, опублікованому 12 вересня, заявила, що їй відомо про вказівку нової влади знайти щодо неї та її колишніх заступників підстави для відкриття кримінального провадження.

"Я залишаюся вдома, в Україні. Хоча дуже багато людей кажуть, що я збираюся виїжджати, і, думаю, про це писатимуть наступні кілька місяців кожен раз, коли буду їхати в бік аеропорту. А я багато їжджу, в тому числі на конференції в Європу і США з охорони здоров'я, оскільки в інших країнах дуже поважають те, що ми робимо", – зазначила Супрун.

Вона підкреслила, що й далі буде підтримувати трансформацію системи охорони здоров'я, тільки вже не зсередини міністерства, а ззовні.

"Ми плануємо розвивати свою комунікаційну платформу. Також хочемо створити аналітичний центр, який буде займатися темою охорони здоров'я... У майбутньому плануємо розширити свою увагу також і на те, що відбувається у правоохоронній системі. Бо якщо вона не працює, то у країні не може працювати майже нічого, зокрема й у медицині. Мені вже сказали друзі із правоохоронних органів, що їм дана вказівка знайти на мене й на моїх заступників щось таке, що дозволить відкрити проти нас кримінальні справи", – сказала колишня в.о. міністра.

За її словами, зараз усі чекають зустрічі президента США Дональда Трампа із главою Української держави Володимиром Зеленським, а "після того почнуть справу проти мене".

Уродженка США Супрун виконувала обов'язки міністра охорони здоров'я із 22 липня 2016 року. 29 серпня вона та її заступники написали заяви про звільнення, 4 вересня 2019 року Кабмін звільнив їх.

29 серпня 2019 року Верховна Рада главою МОЗ призначила Зоряну Скалецьку.