Сущенка в СІЗО відвідали дружина і дочка – Фейгін

Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві
Фото: EPA

5 жовтня в Києві проведуть виставку малюнків засудженого у РФ українського журналіста Романа Сущенка, зазначив його громадський захисник Марк Фейгін.

Українського журналіста Романа Сущенка в московському СІЗО відвідали дружина і дочка. Про це у Twitter повідомив його громадський захисник Марк Фейгін.

"Сьогодні Сущенка у в'язниці "Лефортово" в Москві відвідали дружина і дочка. Я вже в Києві", – написав Фейгін.

Він зазначив, що 5 жовтня в Києві проведуть виставку малюнків Сущенка.

Він також опублікував звернення Сущенка, написане перед етапуванням.

"Промайнули два роки ув'язнення. Я вам надзвичайно вдячний за вашу солідарність, допомогу, підтримку та участь. Жодного разу не сумнівався у щирості та палкості таких колективних дій. Сподіваюся, що ви й надалі продовжите підтримувати мене, мою родину та справедливість. Вірю у щасливе розв'язання ситуації, у якій опинився. Постійно відчував підтримку української влади, нашої держави, уряду, президента, громадськості та простих людей. Низький уклін вам! До зустрічі в Києві!" – ідеться в записці.

Кореспондента "Укрінформу" Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві. ФСБ назвала Сущенка кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українця відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство". Судовий процес відбувався у закритому режимі.

Обвинувачення просило засудити журналіста до 14 років колонії. В останньому слові українець сказав, що не визнає себе винним, і попросив суд винести виправдувальний вирок.

4 червня 2018 року суд у Москві засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

26 липня Фейгін заявив, що Сущенко сподівається повернутися на батьківщину під час обміну ув'язненими особами між Києвом і Москвою.

12 вересня Верховний суд РФ відхилив апеляцію на вирок Сущенку. Фейгін повідомив, що журналіст готовий написати прохання про помилування.