Тимчук: Національна спілка журналістів посилено практикує подвійні стандарти, граючи проти інформаційної безпеки України

Тимчук: Проблеми в нинішній НСЖУ не тільки в незрозумілій інформаційній політиці
Фото: Дмитрий Тымчук / Facebook

Нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук заявив, що виходить зі складу Національної спілки журналістів України.

Щодо Національної спілки журналістів України (НСЖУ) буде проведено перевірку за підозрою в здійсненні НСЖУ економічних махінацій, заявив нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук у Facebook.

9 серпня він повідомив про вихід зі складу НСЖУ. За його словами, керівництво НСЖУ в особі Сергія Томіленка "посилено практикує подвійні стандарти, граючи проти інформаційної безпеки України". Тимчук написав, що "останньою краплею" для його рішення щодо виходу зі спілки були "претензії голови НСЖУ до українських спецслужб і правоохоронців у контексті їхніх спроб розібратися зі злочинною діяльністю антиукраїнського ресурсу "Страна".

"Після моєї заяви до мене надходить багато звернень щодо цієї теми, зокрема від журналістів – членів НСЖУ, у яких є розповіді про ті чудеса, що творяться зараз у цій структурі. І, якщо вірити наданій інформації, проблеми в нинішній НСЖУ не тільки в незрозумілій "інформаційній політиці" тих, хто нині очолює і мовить від імені всієї НСЖУ. Але і в діяннях, які вельми схожі на економічні махінації. І ось тут уже саме як народний депутат я змушений реагувати, звертаючись до відповідних держструктур. У процесі буду звітувати", – написав Тимчук 15 серпня.

9 серпня голова НСЖУ Сергій Томіленко назвав обшуки в редакції і вдома у журналістів інтернет-видання "Страна" "системною увагою правоохоронців"

22 червня головного редактора видання Ігоря Гужву затримали за підозрою у вимаганні $10 тис. за неопублікування матеріалів, які компрометують нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька.

3 липня Гужва і заступник головного редактора "Страны" Світлана Крюкова заявили, що журналісти видання звернулися до послів G7 і ЄС в Україні із проханням про захист від тиску на ЗМІ.