Тимошенко про суперечку Зеленського та Порошенка на "1+1": Я побачила руйнацію статусу президентської посади і приниження Української держави

Тимошенко Зеленському: Якщо ви мрієте обійняти посаду президента – бережіть гідність і честь цієї посади. Не треба навколо неї влаштовувати бої
Фото: EPA

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала президента Петра Порошенка "не ставати частиною чужого шоу і тримати президентську планку", а кандидата в президенти, шоумена Володимира Зеленського "берегти гідність і честь" посади, яку він прагне обійняти.

Екс-кандидат у президенти України, лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала кандидатів у президенти, шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка "залишатися людьми". Так вона прокоментувала суперечку, яка сталася між Зеленським та Порошенком на каналі "1+1", повідомила прес-служба "Батьківщини" 12 квітня.

"Я побачила руйнацію статусу посади президента і приниження Української держави. І я думаю, так само, як і я, мільйони українців це бачити не хотіли. Хочу звернутися до Петра Порошенка. Знаю, що частина людей в Україні вірить у те, що ви зробили частину добрих справ для нашої держави. І тому в цей тяжкий для вас час я просто раджу вам не ставати частиною чужого шоу і тримати президентську планку. І, як важко не було б, захистити статус посади президента і держави", – заявила Тимошенко.

Вона також звернулася до Зеленського.

"Якщо ви мрієте обійняти цю посаду – бережіть гідність і честь цієї посади. Не треба навколо неї влаштовувати бої. І не треба в боротьбі за право стати президентом знищувати честь і гордість президентського статусу. Я думаю, усім нам, навіть при такій важкій і загостреній конкуренції, слід просто спробувати залишатися людьми. Людьми, які мріють про щасливу і заможну Україну", – додала політик.

11 квітня Порошенко приїхав на ефір програми "Право на владу", де поспілкувався із Зеленським у телефонному режимі на тему ймовірних дебатів.

Генеральний продюсер телеканала "1+1" Олександр Ткаченко повідомив, що телеканал подасть до суду на Порошенка за звинувачення на адресу каналу, після того як він без запрошення відвідав ефір увечері 11 квітня.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського проголосувало 30,24%, за Порошенка – 15,95%. Тимошенко посіла третє місце (13,4%). Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

За даними квітневого опитування Соціологічної групи "Рейтинг", у другому турі президентських виборів за Зеленського готовий проголосувати 71% респондентів серед тих, хто збирається прийти на дільниці і визначився з вибором, за Порошенка – 29%.