Топ-менеджер "Трейд Коммодіті" добровільно з'явився в НАБУ для допиту і був затриманий – адвокат

Гарькавий сам приїхав у НАБУ, де його й затримали
Фото: Елена Сторожук / Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримала неформального керівника компанії "Трейд Коммодіті" Володимира Гарькавого, який проходить у справі про розтрату коштів під час закупівлі пального для Міноборони. Про це повідомила адвокат затриманого Олена Сторожук.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук затримав топ-менеджера компанії "Трейд Коммодіті" Володимира Гарькавого, який добровільно прийшов на допит у Національне антикорупційне бюро України. Про це повідомила у Facebook адвокат затриманого Олена Сторожук.

"Особа сама з'явилася в НАБУ, просила вручити підозру, чекала дві години, поки хоч хтось нас прийме на допит, дала свідчення, відповіла на всі запитання детектива... І буде затримана, щоб... не втекла!" – написала юрист.

Підставою для затримання, за її словами, стало те, що Гарькавого було оголошено в розшук. Однак Сторожук наполягає на тому, що постанова про розшук і примусове доправлення її клієнта в суд утратила чинність ще 30 квітня.

Гарькавий уранці 9 липня повернувся в Україну із закордонної відпустки, додала вона.

"Трейд Коммодіті" фігурує у справі про закупівлю пального для Міноборони України. За даними слідства, держбюджету завдали збитків на суму 149 млн грн. Серед підозрюваних – заступник глави Міноборони Ігор Павловський і керівник департаменту держзакупівель відомства Володимир Гулевич.

28 березня НАБУ оголосило про завершення досудового слідства.

Гарькавий представляв інтереси компанії на засіданнях комісій із перегляду цін на паливо і проводив переговори від імені "Трейд Коммодіті". Водночас формальним директором компанії був Вадим Майко, його оголошено в міжнародний розшук.