Трамп і члени його сім'ї подали позов проти Deutsche Bank і Capital One – ЗМІ

Трамп і його оточення вимагають визнати недійсними повістки Конгресу
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп, члени його сім'ї, а також представники його бізнесу подали позов проти двох банків – німецького Deutsche Bank та американського Capital One – намагаючись заборонити їм надавати слідству інформацію про фінанси американського глави держави у відповідь на повістки Конгресу, повідомляє телеканал NBC News.

Президент США Дональд Трамп, члени його сім'ї, а також представники його бізнесу подали позов проти Deutsche Bank і Capital One. Про це повідомляє телеканал NBC News, у розпорядженні якого був документ.

Комітети Палати представників розвідки і фінансових служб видавали банкам повістки в межах розслідування ймовірного іноземного впливу на вибори у США, зазначає канал.

У позові, який Трамп, його сини Дональд і Ерік, дочка Іванка та представники бізнесу президента США подали до Окружного суду Мангеттена, йдеться, що повістки Конгресу не мають "легітимної або законної цілі".

У документі також зазначено, що повістки було видано банкам, щоб "переслідувати Трампа, порпатися в усіх аспектах його особистих фінансів, його бізнесу та приватної інформації президента і його сім'ї, а також вишукувати будь-які матеріали, які можна використати для завдання йому політичної шкоди".

Вимоги Трампа та його оточення полягають у тому, щоб визнати недійсними ці повістки й заборонити банкам розкривати таку інформацію, йдеться в документі.

Представники комітетів Конгресу від Республіканської партії Максін Вотерс та Адам Шифф у спільній заяві повідомили, що цей судовий процес є "марним" і призначений для того, щоб "відкладати значну відповідальність якомога довше".

Deutsche Bank вважає необхідним надавати відповідну інформацію для всіх дозволених розслідувань і буде виконувати постанову суду, повідомив у коментарі телеканалу речник фінустанови Керрі Макг'ю.

У лютому 2017 року сенатори від Демократичної партії США звинуватили Білий дім у приховуванні інформації від Конгресу, згідно з якою Трамп отримував кредити від "Банку Кіпру", що частково належить близьким союзникам президента Росії Володимира Путіна.

У травні 2017 року група конгресменів із Демократичної партії самостійно надіслала запит на ім'я голови правління Deutsche Bank Джона Краєна. Вони цікавилися, зокрема, чи давав уряд Росії гарантії під кредити, які видавали Трампу в Deutsche Bank, і чи були ці кредити в якийсь інший спосіб пов'язані з Росією. Банк відмовився надати таку інформацію, пославшись на закони, що захищають конфіденційність та особисті дані.

За даними ресурсу Palmer Report, Deutsche Bank, який підозрюють у відмиванні грошей через "Банк Кіпру", надав Трампу кредити на суму понад $1 млрд.

У серпні того самого року демократи в Конгресі висунули вимогу до голови комітету з фінансових послуг республіканця Джеба Генсарлінга почати розслідування про кредити Трампа в Deutsche Bank.

У квітні 2019 Deutsche Bank почав передавати слідчим документи про фінанси Трампа, повідомляла "Німецька хвиля".