"Потрібно захистити економіку". Зеленський провів зустріч із фракціями Ради перед суботньою сесією

Зеленський повідомив, що позачергова сесія Ради відбудеться 28 березня
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав народних депутатів прийти на позачергове засідання парламенту в суботу і "допомогти українцям у нелегкі часи".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що позачергове засідання Верховної Ради в суботу, 28 березня, буде присвячено "захисту економіки" на тлі пандемії коронавірусу. Як повідомляє сайт глави держави, про це він сказав на зустрічі з керівництвом фракцій парламенту.

"Ви бачите, яка складна ситуація у світі та в Україні. Ми робимо чимало, щоб уберегти українців від коронавірусу. Але питання не лише в масках та медицині. Нам потрібно захистити економіку, ухвалити цілу низку ініціатив, щоб допомогти бізнесу, працівникам важливих підприємств, соціально незахищеним верствам населення. Я прошу, щоб депутати прийшли в суботу проголосувати запропоновані ініціативи. Це їхня відповідальність – допомогти українцям у такі нелегкі часи", – заявив Зеленський.

На зустрічі були присутніми глави фракцій "Слуги народу", "Батьківщини", "Опозиційної платформи – За життя", "Голосу" та "Європейської солідарності", а також депутатських груп "За майбутнє" і "Довіра".

Джерело видання "ГОРДОН" сьогодні заявляло, що на позачерговій сесії може бути розглянуто питання про зміни до держбюджету і створення стабілізаційного фонду з боротьби з коронавірусом. Водночас співрозмовник зазначив, що сесія може відбутися 29 березня.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я станом на ранок 26 березня, в Україні лабораторно підтверджено 156 випадків захворювання на COVID-19, п'ять осіб померли. Після цього кілька регіонів повідомило про нові випадки зараження. Видання "ГОРДОН" стежить за ситуацією онлайн.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 26 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 500 тис., із них понад 22 тис. померло, понад 120 тис. одужало.