Трепак: Складається враження, що президент Литви переймається проблемами незалежності й суверенітету України більше, ніж керівництво України

Трепак: Ця жінка-президент вважає за необхідне послідовно й непохитно обстоювати інтереси України
Фото: wikipedia.org

Президент Литви Даля Грібаускайте розуміє, що незалежність Литви безпосередньо пов'язана з незалежністю України, зазначив екс-заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак.

Сьогодні на пострадянському просторі прикладом по-справжньому відданого служіння своїй країні та своєму народу є президент Литви Даля Грібаускайте. Про це колишній заступник голови Служби безпеки України (СБУ) Віктор Трепак заявив у статті для ZN.ua.

"Поряд із наполегливим і мужнім відстоюванням національних інтересів своєї країни, ця жінка-президент вважає за необхідне послідовно й неухильно обстоювати інтереси України на міжнародному рівні, демонструвати рішучу підтримку нашій державі. Інколи навіть складається враження, що президент Литви переймається проблемами незалежності й суверенітету України, добробуту українського народу більше, ніж керівництво України", – написав він.

За словами Трепака, Грібаускайте "розуміє, що незалежність Литви безпосередньо пов'язана з незалежністю України".

"Останні кілька років українців "годують" різноманітними реформами, які проводяться з великою помпою, а соціально-економічна ситуація чомусь істотно не покращується. Того, що пропіарені владою "реформи" не ведуть до покращення життя, не дають істотного поштовху розвиткові країни,  не бачать хіба що самі "реформатори", – заявив екс-заступник голови СБУ.

Він робить висновок, що для кардинальної зміни ситуації в Україні потрібно "кардинально змінювати владу".

Литва є одним із найбільш послідовних союзників України. Грібаускайте неодноразово виступала проти ослаблення санкцій щодо РФ і закликала до посилення обмежувальних заходів.