Труханов: Ми створюємо потужне політичне лобі інтересів українців у парламенті

Труханов вступив на посаду мера Одеси п'ять років тому
Фото: omr.gov.ua

Мер Одеси Геннадій Труханов хоче, щоб "голос міських громад було почуто в парламенті".

27 травня 2019 року виповнилося п'ять років із дня вступу Геннадія Труханова на посаду одеського міського голови.

На прес-конференції, присвяченій п'ятиріччю роботи на посаді мера, Труханов повідомив, що за цей період парк міськелектротранспорту поповнився 84 новими тролейбусами і трамваями; відкрито нові Стамбульський і Грецький парки, упорядковано парк Перемоги; відкрито 14 нових дитячих садків, черга у дошкільні навчальні заклади скоротилася із 12 тис. до 3 тис. осіб.

Окрім того, зазначив Труханов, побудовано нову школу – Європейський ліцей; при школах відкрито 56 нових стадіонів, запроваджують нову систему харчування "шведський стіл"; збудовано нову дитячу поліклініку на Бочарова, Інклюзивно-ресурсний центр, відреставровано Потьомкінські сходи, а також ще 11 пам'яток архітектури. На 2019 рік заплановано реставрацію Будинку Руссова. За його словами, капітально відремонтували 13 шкіл, 270 будівель, 21 сімейну амбулаторію; амбулаторії відкрили у віддалених районах міста.

Коментуючи створення партії для участі у парламентських виборах разом із мером Харкова Геннадієм Кернесом, Труханов зазначив, що політична сила має стати "політично оформленим потужним лобі українських міст у майбутньому парламенті, що своєю місією вбачає реальне представництво і захист інтересів громад".

"Наприклад, найважливіше питання – опалення в зимовий період. Коли країна входить в опалювальний сезон, немає такого мера в Україні, який би не підстрибував на своєму робочому місці. Ми по черзі приїжджаємо до Києва і сидимо під кабінетами. Навіщо ми там сидимо? Ми що, просимо опалювати свій будинок чи дачу? Ми просимо, щоб наші міста не замерзали. Ми хочемо, щоб наші міста чули, ми хочемо, щоб голос наших громад було почуто в парламенті! Ми живемо в безпосередньому щоденному контакті з людьми, з ними живемо одним життям, на відміну від відірваних від народу столичних політичних еліт. Уперше ми маємо серйозний шанс зайти в парламент. Я впевнений, що містяни нас підтримають", – сказав Труханов.