"Це рішення витає в повітрі". Телеведуча Литвиненко не відкинула, що балотуватиметься у президенти України

Литвиненко: Я добре знайома з багатьма політиками
Фото: Елена Кирик / Facebook

Телеведуча Юлія Литвиненко зазначила, що в неї достатньо слави і позитивний рейтинг. Так вона прокоментувала своє ймовірне висунення кандидатом у президенти України.

Телеведуча Юлія Литвиненко не відкинула, що балотуватиметься у президенти України на виборах 2019 року. Про це вона сказала 12 січня під час інтерв'ю Євгену Кисельову в ефірі телеканала "Прямий".

"Ви, часом, не у президенти зібралися?" – запитав Кисельов, коли співрозмовниця згадала про команду.

"А чом би й ні, Євгене Олексійовичу? Хто може заборонити молодим людям, які не виїхали, які вірять у цю країну, здобули освіту в цій країні? Хто, як не ми? Я не можу зараз відповісти на це запитання", – заявила телеведуча.

За словами Литвиненко, вона розглядає пропозицію балотуватися у президенти. Чию саме – не уточнила.

"Я ще не йду. Це рішення витає в повітрі, я ще не ухвалила рішення. Але я розповім про свою мотивацію. Річ у тім, що я протягом приблизно 20 років працювала в інформації, я дуже добре знайома з багатьма політиками. І дуже багато з них так і не дало відповіді на дуже важливі історичні події. Я думаю, що цей час відповідей якраз настає. Це по-перше. По-друге, я думаю, що цей кругообіг... має полягати у прискоренні реформ", – зазначила вона.

Телеведуча також заявила, що слави в неї достатньо і рейтинг у неї позитивний, тому що, за її словами, журналістів люблять більше, ніж політиків.

Про те, що Литвиненко більше не працює на "Прямому", було оголошено місяць тому, повідомила "Детектор медіа" гендиректор телеканала Євгенія Захарова.

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року.

31 грудня 2018 року у країні стартувала президентська виборча кампанія.

До 3 лютого 2019 року дозволено офіційне висунення кандидатів та подавання документів для реєстрації, на яке виділяють п'ять днів. Останнім днем реєстрації стане 8 лютого.

Станом на 14 січня кандидатами у президенти Центрвиборчком зареєстрував колишнього міністра екології та природних ресурсів України, юриста Ігоря Шевченка; мера Львова, лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового; екс-голову Служби безпеки України, лідера руху "Справедливість" Валентина Наливайченка; нардепа від Блоку Петра Порошенка Сергія Капліна та екс-главу Аграрної партії Віталія Скоцика.