ЦВК визнала обраним ще 31 нардепа-мажоритарника

ЦВК оголосила перерву в засіданні
Фото: EPA

Станом на 3 серпня Центральна виборча комісія України визнала обраним 191 народного депутата України.

Центральна виборча комісія України визнала обраними народними депутатами ще 31 кандидата у мажоритарних округах. Про це повідомила пресслужба ЦВК у Facebook 3 серпня.

Усього комісія визнала обраним уже 191 нардепа.

У засіданні комісії оголосили перерву.

21 липня відбулися позачергові вибори у Верховну Раду. За даними ЦВК, явка становила 49,84%.

Вибори проводили за змішаною системою: половину депутатів обирали за пропорційним принципом, що передбачає закриті партійні списки і п'ятивідсотковий прохідний бар'єр, другу половину – за мажоритарним. У парламент обирали 225 депутатів за списками і 199 у мажоритарних округах (26 округів розташовані на окупованій Росією території, там виборів не проводили).

За результатами опрацювання ЦВК 100% електронних протоколів, у парламент проходить п'ять партій: пропрезидентська партія "Слуга народу" набрала 43,16%, партія "Опозиційна платформа – За життя" нардепів Юрія Бойка та Вадима Рабіновича – 13,05%, "Батьківщина" народної депутатки Юлії Тимошенко – 8,18%, "Європейська солідарність" п'ятого президента України Петра Порошенка – 8,10%, партія "Голос" музиканта Святослава Вакарчука – 5,82%. Остаточні результати виборів ЦВК оголосить після опрапцювання всіх протоколів із мокрими печатками. Вони почали надходити в комісію 23 липня.

Станом на 30 липня ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками від усіх 199 окружкомів.