Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс задовольняє потреби ЗСУ та силовиків

Турчинов: Четвертий рік поспіль продовжується агресія Росії проти України, і весь цей час ми змушені розраховувати насамперед на власні сили
Фото: turchynov.com

Головна відмінність української зброї та військової техніки в тому, що вони проходять випробування не тільки в лабораторіях і на полігонах, а й у реальних бойових умовах, сказав секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Український оборонно-промисловий комплекс задовольняє всі основні потреби Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та інших силових структур. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов під час відкриття XIV Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека 2017", пише прес-служба РНБО.

"Для нашої держави виробництво зброї та військової техніки – це не просто значний і важливий сегмент нашої економіки – це захист нашої свободи і незалежності, це формула виживання. Четвертий рік поспіль продовжується агресія Росії проти України, і весь цей час ми змушені розраховувати насамперед на власні сили", – сказав Турчинов.

За його словами, головна відмінність української зброї та військової техніки в тому, що вони проходять випробування не тільки в лабораторіях і на полігонах, а й у реальних бойових умовах.

"Після бойового застосування зброї та військової техніки конструктори і виробничники вносять десятки, сотні конструктивних змін з урахуванням пропозицій наших головних експертів – українських солдатів і офіцерів. Саме цей підхід став запорукою високої якості і конкурентності української зброї та військової техніки", – розповів секретар РНБО.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.