У 2018 році Трамп заявляв про необхідність виходу США з НАТО – ЗМІ

Трамп критикував союзників у НАТО за недостатнє, на його думку, фінансування Альянсу
Фото: ЕРА

Про ймовірний вихід США з НАТО американський президент Дональд Трамп говорив у 2018 році кілька разів, зокрема під час саміту Альянсу в Брюсселі, зазначають джерела The New York Times.

Президент США Дональд Трамп у приватних бесідах заявляв, що США слід покинути НАТО. Про це з посиланням на високопоставлених представників Білого дому повідомило 14 січня The New York Times.

Співрозмовники видання стверджують, що про це американський президент говорив кілька разів протягом 2018 року. Один із таких моментів виник у липні, коли Трамп брав участь у Бельгії в саміті Альянсу, на якому критикував союзників за недостатнє фінансування організації.

За даними The New York Times, американські політики, які підтримують НАТО, побоюються, що Трамп знову повернеться до ідеї виходу США з Альянсу.

Видання зазначало, що в розвалі НАТО, яке тримається фактично на США, зацікавлена Росія.

9 липня 2018 року на саміті НАТО в Брюсселі Трамп розкритикував союзників за недостатнє фінансування НАТО. "Сполучені Штати витрачають набагато більше в НАТО, ніж будь-яка інша країна. Це несправедливо і неприйнятно. Незважаючи на те, що ці країни збільшують свої внески після того, як я обійняв посаду, вони повинні зробити набагато більше", – зазначив глава Білого дому. За його даними, Німеччина платить 1% від свого ВВП, а США – 4%.

11 липня Трамп після засідання саміту НАТО в Брюсселі заявив, що члени Альянсу мають "негайно" збільшити витрати на оборону до 2%.