В антикорупційного комітету Ради виникли запитання до законопроєкту Зеленського про народовладдя

В антикорупційному комітеті виникли побоювання через повноваження організаторів референдуму
Фото: Верховна Рада України / Facebook

Члени комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики перенесли розгляд законопроєкту про народовладдя, поданого президентом України Володимиром Зеленським.

16 червня комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики розглядав законопроєкт президента України Володимира Зеленського про народовладдя через всеукраїнський референдум і не ухвалив остаточного рішення. Про це інформує УНН.

Агентство зазначає, що члени комітету не змогли визначитися, чи відповідає документ вимогам антикорупційного законодавства.

Комітет розгляне законопроєкт на своєму наступному засіданні.

У народних депутатів "виникли запитання" до документа, тому було ухвалено рішення запросити на наступне засідання відповідальних за законодавчу ініціативу.

За даними УНН, деякі члени комітету "вважають законопроєкт про народовладдя недоцільним через значне збільшення повноважень, що може виникнути в разі проведення референдумів".

Антикорупційний комітет Ради не є основним для цього законопроєкту.

Згідно з даними сайта парламенту, 16 червня документ внесли до порядку денного Ради.

Проєкт закону про всеукраїнський референдум входить у пакет законопроєктів "про справжнє народовладдя", яке обіцяв установити нинішній глава держави Володимир Зеленський після першого туру президентських виборів 31 березня 2019 року. Документ внесли на розгляд парламенту 9 червня.

Нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук прогнозувала, що в цілому законопроєкт про всеукраїнський референдум парламент ухвалить після літніх канікул.

15 червня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков припустив, що законопроєкт розглянуть 18 червня.

У листопаді 2019 року перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук говорив, що в пакет законопроєктів про народовладдя входить "сім – вісім законопроєктів". серед них перший віцеспікер назвав проєкти законів про всеукраїнський референдум, місцеві референдуми, електронні петиції, народні законодавчі ініціативи, народне вето на закони та ухвалення рішень.