У День Незалежності Україну відвідає глава Пентагону

Візит Меттіса пройде в межах п'ятиденної поїздки в країни Близького Сходу і Європи
Фото: ЕРА

Джеймс Меттіс відвідає Україну в День Незалежності, 24 серпня. Це буде його перший візит до країни в ролі міністра оборони.

Україну в День Незалежності відвідає міністр оборони США Джеймс Меттіс. Про це йдеться в повідомленні на сайті Пентагону.

Планують, що під час візиту Меттіс зустрінеться із президентом України Петром Порошенком і міністром оборони країни Степаном Полтораком.

"Під час цих переговорів міністр переконає наших українських партнерів у тому, що США, як і раніше, твердо прихильні до цілі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також зміцнення стратегічного оборонного партнерства між нашими двома країнами", – ідеться в повідомленні.

Прес-служба зазначила, що візит Меттіса пройде в межах п'ятиденної поїздки в країни Близького Сходу та Європи. Глава Пентагону відвідає Йорданію, Туреччину, Україна стане заключним етапом його робочої поїздки. Це буде перший візит Меттіса в Україну в ролі міністра оборони.

Посол України у США Валерій Чалий назвав приїзд Меттіса в Україну дружнім жестом.

"Справжній дружній жест від нашого стратегічного партнера до Дня Незалежності України! Серйозне підтвердження готовності до подальшої розбудови двостороннього військового співробітництва, демонстрація солідарності з народом України в його боротьбі із зовнішньою агресією", – написав дипломат на своїй сторінці у Facebook.

15 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про проведення 24 серпня параду військ у Києві. У ньому візьме участь 231 військовослужбовець із 10 країн світу.

10 червня Полторак затвердив форму, у якій військовослужбовці Збройних сил та інших силових структур братимуть участь у заході.