У "Нафтогазі" заявили, що знизять ціну газу для населення на серпень до 4653,54 грн за 1 тис. м³

У "Нафтогазі" оголосили, що з квітня знизили ціну газу для населення на 25,4%
Фото: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України / Facebook

Кабмін зобов'язав НАК "Нафтогаз України" знизити вартість 1 тис. м³ для побутових споживачів до 4640 грн. У компанії розрахували, що нова ціна буде трохи вищою, але водночас на 5,1% меншою, ніж у липні.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" знижує ціну на газ для населення ще на 5,1%. Про це 8 серпня повідомила пресслужба компанії.

"Нафтогаз" розрахував нову ціну на газ для потреб населення та інших споживачів у межах спецзобов′язань на серпень, визначивши її на рівні 4653 грн 54 коп. за 1 тис. м&³3; (без урахування ПДВ і транспортних витрат).

Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, установленого регулятором для відповідного обл- або міськгазу; постачальники газу зобов'язані інформувати споживачів про кінцеву ціну, наголосили в НАК.

"Всього з квітня цього року ціна, за якою "Нафтогаз" продає газ для потреб населення та інших захищених споживачів, знизилася на 25,4%", – зазначили в компанії.

Постанова уряду передбачає, що для визначення ціни газу за спецобов′язками "Нафтогаз" аналізує чотири показники: ціна для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Міністерства економрозвитку і торгівлі про середню митну вартість газу за минулий місяць, середньозважену ціну на українській енергетичній біржі та ціну, установлену урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року. Компанія вибирає з них найнижчу. Найменшою виявилася ціна на українській енергетичній біржі – з огляду на неї й було визначено вартість газу на серпень, пояснили в НАК.

7 серпня в Кабміні заявили, що "Нафтогаз України" має знизити ціну для споживачів у серпні до 4640 грн за 1 тис. м&³3;.

У липні "Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення на 11,7% – до 4905,67 грн за 1 тис. м&³3; (без урахування ПДВ і транспортних витрат).