У Німеччині закликали не допустити видавання турецькій владі громадянина ФРН, який перебуває в Україні

Майєр закликав Київ не піддаватися на тиск із боку турецької влади
Фото: EPA

Громадянина Туреччини й Німеччини, курда Кемаля Кутана українські прикордонники затримали в липні 2017 року за "червоним повідомленням" Інтерполу на запит Туреччини. Він не може залишити Україну до завершення екстрадиційної перевірки. Спікер фракції "Християнсько-демократичного союзу" і "Християнсько-соціального союзу" (ХДС/ХСС) у Бундестазі Штефан Майєр закликав не допустити видавання Кутана Туреччині.

Уряд Німеччини має зробити все, щоб не допустити видавання турецькій владі громадянина ФРН і Туреччини Кемаля Кутана, який зараз перебуває в Україні. Про це в інтерв'ю виданню Rheinische Post заявив спікер фракції "Християнсько-демократичного союзу" і "Християнсько-соціального союзу" (ХДС/ХСС) у Бундестазі Штефан Майєр.

Він закликав Київ не піддаватися на тиск із боку турецької влади.

Кемаля Кутана українські прикордонники затримали в липні 2017 року за "червоним повідомленням" Інтерполу на запит Туреччини. Він не може залишити Україну до завершення екстрадиційної перевірки.

Як повідомляє "Німецька хвиля", 52-річний Кутан – етнічний курд. Раніше був членом комуністичної партії Туреччини й працював журналістом. Із 2007 року проживає в Німеччині. У 2010 році здобув у ФРН статус політичного біженця, а в 2016 році – громадянство країни.

У Туреччині його звинувачують в участі в терористичному угрупованні та здійсненні теракту, ордер на його арешт по лінії Інтерполу Анкара видала 2002 року.

Кутан одружений із українкою і в Україну прилетів в особистих справах. Перед поїздкою влада Кельна попереджала його про небезпеку цього кроку.

Адвокат курда розповів, що його підзахисний перебуває в Україні на волі. Екстрадиційна перевірка почалася 18 вересня й може тривати не більше ніж 60 днів.