У поліцейських, які стріляли у п'ятирічну дитину, під час обшуку виявили зброю – ЗМІ

2 червня слідчі Держбюро розслідувань повідомили двох поліцейських про підозру
Фото: Національна поліція України / Facebook

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання підозрюваних у стрілянині в Переяславі-Хмельницькому поліцейських і вилучили в них пневматичну гвинтівку, набої, малокаліберну гвинтівку і магазин із набоями до пістолета Макарова, повідомило джерело УНН.

У поліцейських, які стріляли у п'ятирічну дитину в Переяславі-Хмельницькому Київської області, під час обшуку виявили зброю, повідомили 3 червня джерела УНН.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання підозрюваних у стрілянині поліцейських та вилучили пневматичну гвинтівку й набої до неї, малокаліберну гвинтівку з набоями, а також магазин із набоями до пістолета Макарова.

31 травня п'ятирічний хлопчик дістав вогнепальне поранення голови. У Національній поліції стверджували, що постріл був випадковим. 2 червня бабуся дитини Олександра Тлявова розповіла, що стан хлопчика важкий, лікарі не можуть дістати кулю з його мозку.

Голова Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що двох підозрюваних затримали. "Це поліцейські, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп'яніння", – додав він.

Справою займається Держбюро розслідувань. У ДБР повідомляли, що на місці події виявили гільзи від набоїв Флобера, склянки і банки. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу (нанесення навмисних тяжких тілесних ушкоджень).

2 червня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили двох поліцейських про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Прокуратура Київської області готує клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту й усунення з посад.