У Рівному двоє людей проводили акцію проти президента Зеленського. Їх запросили у відділення поліції і склали адмінпротоколи

Учасники акції принесли плакати, на яких було написано "Не кумівство, а по-братськи" та "Імпічмент президенту"
Фото: radiotrek.rv.ua

Протестувальники проти президента України Володимира Зеленського, вимагали, зокрема, його імпічменту.

25 травня в центрі міста Рівне 20-річний чоловік і 16-річна дівчина проводили акцію протесту проти президента Володимира Зеленського. Учасників акції запросили в поліцію для складання протоколів про адміністративні правопорушення, повідомляє "UA:Рівне".

У коментарі виданню дівчина розповіла, що вони принесли плакати, на яких було написано "Не кумівство, а по-братськи" та "Імпічмент президенту". Вона повідомила, що бачила, як під час пікету невідома жінка викликала поліцію, після чого їх запросили у відділення.

Заступник начальника Рівненського міського відділу поліції Іван Теліга пояснив виданню, що правоохоронці отримали інформацію про те, що дві людини проводять мітинг із метою дискредитації президента.

"Під час перевірки даної інформації було виявлено: одну неповнолітню дівчину 16 років і чоловіка 20 років, у яких були чотири плакати, ними ж намальовані. Даних громадян було запрошено до Рівненського відділу поліції, після чого при проведенні перевірки було складено адміністративні протоколи за ст 185-1, тобто неповідомлення відповідних органів при проведенні мітингів, демонстрацій і так далі", – повідомив він журналістам.

Теліга також зазначив, що у зв'язку з тим, що дівчина неповнолітня, щодо її матері склали протокол про неналежне виконання батьківських обов'язків.

За словами учасниці пікету, один із правоохоронців сказав, що її затримали. Окрім того, дівчина повідомила, що співробітники поліції кричали на неї і в "грубій формі говорили" давати свідчення без присутності батьків.

Видання "РадиоТрек" пише, що протестувальники пояснили вимогу імпічменту тим, що Зеленський "порушив закон, оскільки призначив своїх друзів на головні посади в країні".

20 травня Зеленський офіційно вступив на посаду президента України.

21 травня він призначив свого радника з юридичних питань Андрія Богдана главою Адміністрації Президента.

Крім того, він призначив на посади заступників глави АП Руслана Рябошапку, який був його радником під час виборчої кампанії, керівника компанії GoodMedia Кирила Тимошенка і сценариста серіалу "Слуга народу" Юрія Костюка.

Першим помічником Зеленського став його бізнес-партнер, співзасновник студії "Квартал 95" Сергій Шефір.