У Запоріжжі через наплив резервістів у військкоматі були змушені відправити назад понад 1 тис. осіб

Резервісти проведуть навчання на полігоні
Скріншот: 5 канал / YouTube

На збори і тактичні навчання бригади територіальної оборони в Запоріжжі прийшло в 1,5 разу більше людей, ніж було заплановано, повідомили у військовому комісаріаті.

У Запоріжжі розпочалися десятиденні збори та тактичні навчання бригади територіальної оборони, в яких узяли участь понад 2 тис. резервістів, повідомляє 16 грудня "5 канал".

Заступник командувача ОК "Схід" із територіальної оборони Сергій Брусов зазначив, що у військкомати прийшло в півтора разу більше добровольців, ніж було потрібно.

"Прийшло на збірні пункти військових комісаріатів більше трьох тисяч осіб. Ми змушені були більше тисячі громадян сказати "дякую", поновити їх на військовому обліку, але до зборів не залучати, тому що штат був уже заповнений. Це говорить про настрої людей у регіоні", – зазначив він.

Загалом у  містах області дислокуються шість батальйонів бригади територіальної оборони. В межах навчання резервісти проведуть на полігоні стрільби з автоматів, кулеметів і гранатометів. Також вони будуть навчатися взаємодії з іншими підрозділами. Навчання резервістів триватимуть до 25 грудня.

26 листопада – наступного дня після того, як Росія захопила катери Військово-морських сил України "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", а також 24 українських військовослужбовців, – Верховна Рада підтримала указ президента України Петра Порошенка про запровадження воєнного стану у 10 областях на 30 діб.

Воєнний стан введено в Україні з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.

3 грудня у навчальних центрах ЗСУ почалися збори резервістів першої черги.

У Генштабі ЗСУ заявили, що оперативний резерв України становить приблизно 200 тис. осіб. Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що в Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській та Одеській областях охочих пройти навчання виявилося в кілька разів більше, ніж заплановано.